"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

HUMANITARNA AKCIJA

smanj


akcijadobroU subotu uvečer, 12. svibnja 2012. zajedno s mnogim našim sugrađanima sudjelovali smo u akciji DOBRO JE ČINITI DOBRO na gradskom korzu. Za tu smo prigodu ponudili rukotvorine kao što su ukrašene ukosnice, vezice prijateljstva i okviri za fotografije. Naši predškolci znalački su posluživali kupce. Najprije su „planule“ ukosnice, a potom vezice prijateljstva i okviri.

Vezice prijateljstva? Nose se kao narukvice i podsjećaju prijatelje na njihovo međusobno prijateljstvo. Ima jedna zanimljivost u svezi s njima - nastaju posve drukčije nego prijateljske veze: uzmu se dvije vrpce, spoje se i s oba kraja uvrću u suprotnom smjeru. Kad se prestane uvrtati, vrpca se savije, pusti se jedan kraj i nastane jedna čvršća vezica. To, dakako, nije slučaj s prijateljskim vezama kod kojih uvrtanje u suprotnom smjeru lako dovodi do pucanja.

Uz glazbu i dobro raspoloženje doživjeli smo kako je zbilja dobro činiti dobro. Osjetili smo to mi koji smo nudili ove stvarčice i oni koji su ih kupili. Vjerujemo da smo svatko na svoj način ispleli čvrstu vezu prijateljstva s onom djecom čije se lice zbog neke nevolje prestalo smiješiti.
Predškolci i odgojiteljice


София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox