"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SEMINAR KATEHEZE DOBROG PASTIRA

katehezaU organizaciji Stručno-razvojnog centra pri Dječjem vrtiću Sunčev sjaj - Nazaret u Đakovu 09. i 10. rujna 2011. započelo je za četvrtu generaciju odgojiteljica i stručnih suradnika teološko – katehetsko doškolovanje po Odgojno-obrazovnom programu Kateheze Dobroga pastira.Doškolovanje se provodi kroz 16 modula (odgojno-obrazovnih vikenda) i u razdoblju dvije pedagoške godine 2011./2012. i 2012./2013. Prva četiri modula održavat će se u Zagrebu na Vrhovcu, a ostala u Đakovu u Dječjem vrtiću Sunčev sjaj – Nazaret.

Na prvom modulu u petak 9 rujna sudionike, njih 26, i organizatore pozdravila je s. Rahela Lacković, ravnateljica Dječjeg vrtića Sunčev sjaj – Nazaret, prof. Brankica Blažević, viša savjetnica za predškolski odgoj pri Nacionalnom katehetskom uredu i prof. Marija Ivanković, načelnica Odjela za predškolski odgoj pri Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa, koja je i održala prvo predavanje: Vjerski odgoj u dječjim vrtićima Kateheza Dobroga Pastira. Zatim je s. Jelica Đuzel, voditeljica Stručno-razvojnog centra započela s izlaganjem o cilju i načinu rada uKatehezi Dobroga Pastira, te obradila prvu temu o doprinosu M. Montessori na području religioznog odgoja djece.

U subotu je, u zajedništvu sa sudionicima seminara, slavljena sv. misa zadušnica za dr. Sofiju Cavalletti, utemeljiteljicu Kateheze Dobroga Pastira, koja je preminula 23. kolovoza 2011. u svojoj 94 godini života u Rimu. Slavlje sv. mise je predvodio prof. Alojzije Hoblaj, izvanredni profesor na KBF –u, u Zagrebu.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox